KMF FON Beograd

Istorija kluba

Istorija Kluba malog fudbala FON datira još od 1997. godine. Naime, te 1997.godine grupa studenata Fakulteta organizacionih nauka osnovala je fudbalsku sekciju. Tek oformljena ekipa počela je da se takmiči u studentskoj ligi kao i na različitim turnirima kako u zemlji tako i inostranstvu.

Studentska ekipa FON-a

Studentska ekipa FON-a

Uz pomoć ljudi iz kompanije “SLODES”, 2005. godine osnovan je Klub malog fudbala Slodes za koji su nastupali članovi studentske ekipe Fakulteta organizacionih nauka. U prvoj sezoni u kojoj je nastupala u Republičkoj ligi Srbije, popularna ekipa “lude družine” uspela je da opstane u konkurenciji. Već sledeće sezone ekipa svojim igrama pokazuje veliki potencijal i postaje respektabilan takmac. U sezoni 2007/2008 ekipa ostvaruje do tada najveći uspeh, dospevši do baraža. Sezona 2008/2009 ulazi u anale kluba kao najveći uspeh. Ekipa je pobedom u gostima u poslednjem kolu, protiv ekipe KMF Vintersport rezultatom 5:8 prevazišla i poslednju prepreku i plasirala se u Prvu futsal ligu Srbije.

KMF Slodes, sezona 2009

KMF Slodes, sezona 2009

Naredne sezone, kao debitant u Prvoj ligi Srbije, ekipa Slodesa borila se za opstanak u elitnom društvu, ali je nažalost posle samo jedne sezone napustila najviši rang takmičenja. U nastavku, ekipa Slodesa takmičila se u Drugoj futsal ligi “Beograd” gde je važila za ozbiljnog pretendenta za osvajanje. Sezonu 2013/14 ekipa je završila na drugom mestu, odmah iza ekipe KMF Zemun koja se plasirala u najviši rang.

KMF FON, sezona 2014/15

KMF FON, sezona 2014/15

Za sezonu 2014/15 ekipa je imala kadrovskih i finansijskih problema i bilo je dovedeno pitanje učešća u ligi. Ipak želja za fudbalom prevazišla je sve probleme i ekipa pod vođstvom novog šefa struke Vladimira Stojkovića krenula je sa ozbiljnim pripremama za narednu sezonu. Nakon prvog dela prvenstva ekipa je bila ubedljivo prva sa maksimalnim učinkom u ligi. U drugom delu nastavljeno je u istom ritmu, pa je ekipa Slodes Fon već dva kola pre kraja imala prvu meč loptu za plasman u najviši rang takmičenja. Na toj utakmici ekipa je doživela prvi poraz u sezoni, pa je poslednje kolo protiv ekipe iz Valjeva direktno odlučivalo o prvom mestu. Pred više od 600 gledalaca na domaćem terenu, ekipa Slodes Fon uspela je da pobedom ostvari još jedan veliki uspeh u svojoj istoriji i plasira se u najelitinije društvo u zemlji.

U sezoni 2015/16 ekipa će se takmičiti pod nazivom KMF FON, i pod tim imenom debitovati u Prvoj futsal ligi Srbije.