VELIKI USPEH! BORKO SURUDŽIĆ TRENER FONA

31/05/2017

Prethodna sezona nedavno je završena a klub iz Jove Ilića uspeo je da ostvari istorijski uspeh i ubedljivo završi na trećoj poziciji odmah iza Ekonomca i Euro motusa. Igrači su otišli na zasluženi odmor dok uprava kluba nije gubila vreme i već napravila prvi korak za narednu sezonu. Na poziciji šefa struke će od naredne sezone Vladimira Radojičića zameniti naš proslavljeni reprezentativac Borko Surudžić. Kao jedan mladi futsal klub velika nam je čast što će se jedno ovakvo ime iz sveta futsala naći u našim redovima i radujemo se zajedničkim izazovima koji nam predstoje.

O veoma bogatoj igračkoj karijeri, uspesima kao i ambicijama u trenerskom poslu razgovarali smo sa Borkom. Intervju možete pročitati u nastavku.

– Pozdrav Borko! Nedavno si završio, po svemu sudeći, veoma bogatu igračku karijeru pa nas sve zanima šta bi izdvojio kao najveći postignuti uspeh, i da li bi možda izdvojio neki određeni potez ili gol?

Svaka karijera, kako god nekome izgledala je uspešna. Ako je čovek dao svoj maksimum. Samim tim ponovio bih sve isto! Jer ne postoji ni jedan trenutak karijere koji bih promenio.

– Do skoro smo imali priliku da te gledamo na terenu, a u budućnosti ćeš biti onaj koji će sa klupe voditi ekipu. Zanima nas kada se javila želja za trenerskim poslom?

Najveća želja mi je da ostanem u ovom sportu. Da li sa ove ili one strane aut linije, meni je svejedno. Dok sam igrao imao sam želju da se oprobam u trenerskim vodama. Taj trenutak je tu. Nadam se bar približnom uspehu kao u igračkoj karijeri.

– Veoma dugo vremena igrao si u ruskoj ligi koja važi za jednu od najjačih svetskih liga. Da li je moguće da se ona uporedi sa našom ili hrvatskom ligom u kojima si nastupao?

Neukusno je porediti rusku i našu ligu. Jedino zajedničko su nam lopta, broj učesnika na utakmici i dimenzije terena. Mi prvo moramo dominirati u regionu. Organizaciono! Marketingom i finansijama! Onda ćemo biti u društvu najboljih.

– Preuzimanje FONa, treće najbolje ekipe u našoj zemlji biće tvoj prvi posao u trenerskoj struci. Kakva su tvoja očekivanja i ciljevi za narednu sezonu?

Ponuda FONa je došla u pravom trenutku. Nadam se da će zadovoljstvo biti obostrano. Raduje me što je uprava uspela da zadrži prošlogodišnje nosioce igre. Predstoji nam naporan rad. Gde će svaki pojedinac u klubu dati svoj maksimum. To je recept za uspeh.

Veliku zahvalnost za postignute uspehe u protekloj sezoni dugujemo dosadašnjem šefu struke Vladimiru Radojičiću koji je postavio određene koncepte bazirane na taktičkoj i fizičkoj pripremi igrača koji su na kraju dali odlične rezultate. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo na svemu i želimo mu puno sreće i uspeha u daljem radu!

Do sledećeg viđenja,
Vaš KMF FON

TABELA

PosClubPWDLPts
1Ekonomac11110033
2Nova Pazova1191128
3Novi Pazar1191128
4FON1161419
5Kalča Memoris1134413
6RB Valjevo1141613
7Smederevo1132611
8Internacional1131710
9Jastrebac1131710
10Samo Pravo113089
11Pirot112369
12Deus Rol.Mošić112187

DRESOVI